Veel gestelde vragen


vragen tantra for life

Meest gestelde vragen

Algemeen

Wat is tantra?
Over tantra doen de meest wilde verhalen en opvattingen de ronde, zonder dat men echt weet waarover het gaat. Het ene verhaal is zweverig en het andere is dan weer seksueel getint… Als je de dingen in het leven kunt beleven volgens het uitgangspunt van tantra, dan geniet je als mens intenser van alle dingen hier op aarde. Het helpt je een ‘Hemel op aarde te maken’. Kun je dit toepassen binnen je relatie, dan geniet je nog meer van elkaar door de intimiteit. Het communiceren tussen partners wordt hierdoor nog beter. Feitelijk is tantra een kunst en begrip van het ‘voelen’ in een energetisch spel van geven en ontvangen. Dit kan zowel geestelijk, emotioneel als fysiek zijn… (citaat: N.J.)

Wat zijn de 4 pijlers?
Als we het hebben over de vier pijlers met betrekking tot tantrisch masseren of vrijen, dan spreken we over: Vertrouwen, Overgave, Gelijkwaardigheid en Doelloosheid.

Zijn tantrika’s zweverig?
Mensen die geheel of gedeeltelijk tantrisch leven noemen we tantrika’s voor zowel mannen en vrouwen. Zij leven bewust, intens en liefdevol in het ‘Hier en Nu’. Ze hechten waarde aan het milieu, de aarde, vrede, gelijkheid van vrouwen en nog veel meer.  Aan de ‘buitenkant’ kun je niet zien dat je met een tantrika te maken hebt. Sommigen vinden het fijn om de ervaring met anderen te delen en weer anderen doen dit in de privésfeer. Er zit geen overtuigingsdrang in tantrika’s. Een ieder die bezig is met bewustwording kan gemakkelijk de tantrische levenswijze aanleren.

Is Martin je werkelijke naam?
Ja.

Is je boek al klaar?

Ja, het boek Maithuna is uitgegroeid tot de online cursus Tantrisch vrijen (Maithuna). Maithuna betekent ‘Tantrisch Vrijen’ en is het meest ultieme wat je kunt beleven. Het is mogelijk om vooraf of aansluitend aan een tantra massage voor vrouwen de theoretische uitleg te krijgen. 

Kan ik zelf ook leren masseren?

Ja, je vindt meer informatie tantrisch masseren.

Laatste update: